Metamorfose voor kerk Obergum?

Kerk ObergumDe Stichting Oude Groninger kerken publiceert regelmatig een blog over de instandhouding van kerken en kerkhoven. In bijgaande link staat de kerk in Obergum centraal, in verband met de voorstellen voor herinrichting die zijn gedaan door architect Liesbeth van der Pol. De SOGK (en ook de redactie van Winshem) is benieuwd naar uw reacties!

http://groningerkerken.wordpress.com/2014/10/15/metamorfose-voor-obergum/

2 thoughts on “Metamorfose voor kerk Obergum?

 1. Ik heb de voorstellen van Liesbeth van der Pol met verbazing doorgenomen… Aanvankelijk stond ik voorzichtig positief tegenover een eventuele modernisering van de Obergummer kerk. De keuken en toiletten zijn aan vervanging toe. Ook denk ik dat we moeten nadenken over hoe het gebouw nog lang voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden… Mits de bijzondere sfeer en met name ook de historische bouwsporen gerespecteerd worden. Natuurlijk.

  Deze voorstellen zijn echter zeer radicaal en vermoedelijk ook duur. Wie is hier mee gediend? Behalve architect en beleidsmakers?

  dat de kerk rond 1970 rigoureus is verbouwd is wat mij betreft geen vrijbrief om het aanzien en de sfeer van kerk en omgeving zo radicaal aan te tasten. Plafond er uit… Tja ik kan nu moeilijk beoordelen wat daar de voor en nadelen van zijn. Maar zo rigoreus? met stalen bogen? Een groot blok in het schip? Waarom?

  op dit moment val ik nog het meest over de glazen constructie aan de voorkant van de toren. daarmee verandert de bijzondere sfeer van het kerkpad. waarom? Ik heb niets tegen dit soort architectuur, maar op deze plek is dit volkomen uit de toon. Nogmaals: wie wordt hiermee gediend?

  Liesbeth zegt

  • Beste Guus, misschien kan het bestuur in gesprek gaan met de St. Oude Groninger Kerken over deze voorstellen? Ook Jacques Tersteeg heeft op de plannen gereageerd, via de blog van de SOGK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *