Canon Clip Winsum

In opdracht van de Historische Vereniging heeft Willem Kroon samen met verschillende leerlingen uit het basisonderwijs in Winsum een Canon Clip gemaakt.
De clip sluit aan bij de Canon van Winsum die elders op deze site te vinden is en heeft tot doel om jongeren en andere geĂ¯nteresseerden te enthousiasmeren voor de geschiedenis van de eigen omgeving.

Met rappe tong rappen de leerlingen over de hoogtepunten uit de geschiedenis van Winsum. Ze nemen u in vogelvlucht mee op een reis door de tijd en bezingen bekende historische figuren en gebeurtenissen.

De Canon Clip zal gebruikt worden om de Canon van Winsum onder de aandacht te brengen bij het onderwijs en het brede publiek.
De Canon op deze website is overigens nog verre van compleet en zal nog verder uitgebreid worden. Mocht u hieraan een bijdrage willen leveren dan bent u bij deze van harte uitgenodigd. Via het contactformulier kunt u zich hiervoor opgeven.

Aan de clip werkten verder mee: Cor de Boer, Hetty Hofman, Alma Loorbach, Anja Poelma
en Ria Siegers-Werkman. En natuurlijk de artiesten: Femke van Dijk, Twan Beuermann,
Kyra Elfrink, Yumari Pelupessy en Isabelle van der Veen.

De productie is tot stand gekomen met steun van de Gemeente het Hogeland,
Studio Leegte en de Wierda Stichting.

6 thoughts on “Canon Clip Winsum

  1. Complimenten, wat een mooi geschiedenis verhaal en wat vrolijk gebracht.
    Bijzonder, gefeliciteerd.

  2. Prachtig. Dit voegt beslist iets toe aan het kennis nemen van de eigen geschiedenis. Ik herken in gezichten van enkele acteurs die van hun ouders….. đŸ™‚ Mooie opnamen al kan ik me niet herinneren Ă©Ă©n heel oud gebouw ooit binnen de grenzen van Winsum gezien te hebben.

  3. Heel erg leuk filmpje… De geschiedenis van Winsum!
    Klein foutje… Twan heet Beuermann.
    Misschien kun je het nog aanpassen Clemens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *