Ledenvergadering dinsdag 26 januari

De ledenvergadering van de HVWO, die op dinsdag 26 januari a.s. om 20.00 uur gehouden zal worden in het Zalencentrum De Hoogte aan het Kerkpad te Obergum.

Agenda:

  1. Welkom en Opening.
  2. Mededelingen o.a. over de Algemene jaarlijkse ledenvergadering op 22 maart a.s.
  3. Powerpointlezing door de heer P. Suidman over het grote oeuvre en de biografie van de bekende architect Gerrit Nijhuis. Zie onderstaande korte samenvatting a.u.b.
  4. Beantwoording van vragen n.a.v. de lezing.
  5. Rondvraag.
  6. Sluiting.

Korte samenvatting van de lezing.

Het overzichtswerk van de architecten Gerrit Nijhuis, Karel Reker en Lammert Geerd Reker, geschreven door Peter Suidman en Herman Waterbolk, is onlangs gepresenteerd aan wethouder der Schaaf van de gemeente Groningen. Zie het bericht op Jouwstad Groningen. ( http://jouwstad.eu/wethouder-van-der-schaaf-ontvangt-1e-exemplaar-nijhuis-architect/ )

Gerrit Nijhuis heeft ook een aantal huizen in Winsum ontworpen: een notariswoning aan de Hoofdstraat W 70, nu in gebruik als gemeentehuis, een woning aan de Stationsweg 4, en de Conservenfabriek aan de Trekweg (in maatschap met A. Kuiler en L. Drewes).

Op dit moment is de redactie bezig een artikel voor te bereiden over de vm. woning aan de Stationsweg nr. 4, zoals ontworpen voor burgemeester Brommersma. Later bewoonde de vroegere huisarts Mansholt het pand.

Mocht u over dit pand nr 4 meer informatie hebben of over oude foto’s beschikken, dan horen wij dit graag.

Het boek over Nijhuis is na de lezing tegen gereduceerd tarief te koop of te bestellen bij het architectenbureau Nijhuis en Reker.

Het belooft weer een interessante avond te worden, waarbij uw aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld. Entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *